سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

طرح ویژه مجلس برای صندوق ذخیره فرهنگیان

نمایندگان مجلس طرحی را برای خروج صندوق ذخیره فرهنگیان از ماهیت غیردولتی ارائه کرده‌اند؛ در همین رابطه مرکز پژوهش‌های مجلس توضیحاتی را ارائه کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۱۴ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 04
کد خبر: ۱۱۶۴۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را برای خروج صندوق ذخیره فرهنگیان از ماهیت غیردولتی ارائه کرده‌اند.

نمایندگان طراح معتقدند: با اقدام وزیر وقت آموزش و پرورش (محمدعلی نجفی) مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با ماهیت شرکت خصوصی و معرفی اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان موسس و سهامدار صندوق تأسیس شد، اما به استناد گزارش تحقیق و تفحص مجلس و نظر به تبعیت وزارت آموزش و پرورش از قوانین و مقررات عمومی تاسیس صندوق ذخیره جز به یکی از صور قانونی چهارگانه وزارتخانه، موسسه دولتی، شرکت دولتی، موسسه و نهاد عمومی غیردولتی امکان‌پذیر نبوده و باید توسط مؤسس (وزارت آموزش و پرورش) مراعات شود.


مرکز پژوهش‌های مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا ماهیت صندوق ذخیره فرهنگیان، مؤسسه عمومی غیردولتی است؟ گفته: بله با توجه به آنچه بیان شد به دلیل ابهام در ماهیت حقوقی صندوق ذخیره فرهنگیان، استفسار درباره تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم توسعه برای تعیین حدود و ثغور آن ضروری است و طبق اصول کلی حقوقی و هدف قانونگذار ماهیت این صندوق خصوصی نیست.


صندوق را می‌توان در زمره مؤسسات عمومی غیردولتی محسوب کرد بدین سبب ساز و کار نظارت بر آن توسط دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور امکان‌پذیر بوده و تصویب اساسنامه آن است یا مجلس شورای اسلامی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به پیشگیری از بروز مفاسد احتمالی و بلاتکلیفی آن کمک کند.

نحوه پرسش مطرح شده در این طرح به دلیل آنکه صرفاً خصوصی بودن را نفی کرده است مشکل را حل نمی‌کند و می‌تواند همچنان محل اختلاف و ابهام باشد لازم است به دلیل نوع فعالیت این صندوق و نظارت‌پذیری آن و امکان تصویب اساسنامه از سوی مجلس شورای اسلامی، مؤسسه عمومی غیردولتی بودن آن مورد استفسار قرار گیرد./تسنیم

ارسال نظر